Andelsboliglån

Er du ny på boligmarkedet, og står du med drømmeboligen på hånden, kan det være fristende bare at slå til. Der er dog mange ting, du skal være opmærksom på, inden du endeligt beslutter dig for at få foden under eget bord. Et boligkøb er ikke nogen helt lille affære – faktisk er det meget vel en af de største beslutninger, du kan træffe i løbet af dit liv. I hvert fald hvis man ser det fra et økonomisk og finansielt synspunkt.

Læs også: Huslån – flere typer 

Andelsboligen – en billigere boligform

Selv om der er sket en voldsom stigning i priserne på andelsboliger gennem de seneste 10 – 15 år, findes der stadig andelsboliger, som er til at betale. Det, du først og fremmest bør kigge på, hvis du har en andelsbolig i sigte, er størrelsen på den månedlige andelsboligafgift. Denne ydelse skal du betragte som en form for husleje – den ser du aldrig igen. Derfor er det som regel mere fordelagtigt at købe en andelsbolig med en høj andelspris, men lav månedlig ydelse. Såfremt du betaler dine månedlige afdrag på det andelsboliglån, du optager, kan du betragte lånet i boligen som en form for opsparing, som kommer til udbetaling, når du sælger din andelsbolig.

Dernæst skal du være opmærksom på, om foreningens økonomi er sund og rask, og om ejendommen, foreningen eller lejligheden er belastet af lån af en risikabel type – for eksempel de udskældte SWAP lån. Du bør i reglen holde dig fra andelsforeninger, som ikke har en sund økonomi. Det kan nemlig få store konsekvenser for din økonomi, og i værste fald kan det ende med, at du bliver teknisk insolvent med en månedlig udgift på din bolig, som du er ude af stand til at betale.

Men hvis du er heldig at finde en andelsbolig i en forening, som har valgt ikke at følge vurderingen, kan du bo både billigt og godt, samtidig med at du sparer op.

Indhent gratis og uforpligtende lånetilbud

- og få svar inden for 24 timer

Indhent lånetilbud

Lån til andelsbolig – hvordan fungerer det?

Et andelsboliglån er en låntype, som opstod i kølvandet på prisstigningerne på andelsboliger. Et stort flertal af boligerne steg så meget i pris, så de færreste ville være i stand til at betale udbetalingen kontant, eller finansiere den via et banklån. Et andelsboliglån kan sammenlignes med det lån, man optager, hvis man køber en ejerbolig. Andelsboliglånet er typisk et banklån med en attraktiv, variable rente, som tilbydes til købere af andelsboliger. Låneudbyderen har pant i boligen, og der lægges fra begyndelsen en fast plan for afvikling af lånet med udgangspunkt i låntagers økonomi og budget. Ofte vil långiveren – som regel banken – lave en forhåndsundersøgelse på foreningen med det formål at vurdere, om økonomien er sund, og om du vil kunne klare de månedlige afdrag på dit andelsboliglån samtidig med at du betaler din boligafgift.

Mange låneudbydere tilbyder andelsboliglån, som kan løbe over op til tredive år – lige som lån til ejerboliger. Og du kan samtidig vælge at anvende et andelsboliglån til at belåne eventuel friværdi i din andelsbolig, hvis du for eksempel har brug for at lave forbedringer på din bolig.

Læs også: Fairkredits ultimative guide til andelsboliglån

Undersøg dine muligheder for andelsboliglån

Andelsboligen har længe været en indgangsbillet til boligmarkedet for førstegangskøbere, og derfor søger mange efter billigste andelsboliglån. Andelsboliger fungere ved, at man køber en andel i en andelsboligforening. Denne anpart giver så brugsret til en af foreningens boliger. Andele kan købes og sælges, ligesom man kender det fra boligmarkedet i al almindelighed, og de seneste 10-15 år har budt på voldsomme prisstigninger på andelsboligmarkedet. Selvom andelsboliger ikke længere er ligeså billige, som de var engang, så findes der stadig andelsboliger, som er til at betale, derude. Mange førstegangskøbere kan være fristet til at slå til med det samme, når drømmeboligen synes indenfor rækkevidde, og vi forstår udmærket ønsket om at blive herre i eget hus så hurtigt som muligt. Men på boligmarkedet er der tit hold i det gamle ordsprog, som fortæller os, at hastværk er lastværk. Her er mange mulige fald gruppe, som i værste fald kan stille dig i en situation, hvor du ikke har råd til at betale boligafgiften på din andelsbolig, og det vil være noget nær umuligt, at sælge andelen igen. Af denne grund anbefaler vi på det kraftigste, at man allierer sig med en professionel, før man begiver sig ud i køb af andelsbolig. Kontakt os, og lad os hjælpe dig med at gøre boligdrømmen til virkelighed med et attraktivt andelsboliglån. På denne måde sikrer du dig selv, og din familie, med en billig bolig hvor afbetalingen af andelsboliglånet fungerer som opsparing, da andelen nemt kan sælges videre igen. Tidligere var det ofte muligt at

Hvad er et andels boliglån ?

Andelsboliglån er en låneform, som opstod i kølvandet på de prisstigninger, som har præget andelsboligmarkedet de seneste 10-15 år. Tidligere var det ofte mulig at betale udbetalingen på andelsboliger kontant, men det er de færreste, som har denne mulighed efter de omtalte prisstigninger. Et almindeligt banklån, som ofte er kendetegnet ved en høj rente, er sjældent en mulighed ved køb af andelsbolig. Af denne grund opstod andelsboliglån, som en alternativ låneform, som minder om lån til ejerbolig. Her er oftest tale om et attraktivt banklån, med en attraktiv og variabel rente. Her har udstederen af lånet pant i boligen. Før aftalen om lån andelsbolig godkendes, lægges der en plan for tilbagebetaling af lånet, som tager udgangspunkt i ansøgers budget og økonomi. Som man kender det fra andre typer af boliglån, vil det oftest være muligt, at indgå en 30-årig tilbagebetalingsaftale. I forbindelse med godkendelsen af dine ansøgning om boliglån andelsbolig, vil låneudbyderen, som oftest er en bank, foretage en forhåndsundersøgelse af andelsboligforeningen. Denne forhåndsundersøgelse finder sted, for at vurdere om der er tale om en andelsforening med en sund økonomi. Som tidligere beskrevet er der mange mulige fald grupper, som man skal undgå, når man planlægger køb af andelsbolig, og i værste fald kan disse gøre dig teknisk insolvent, og efterlade dig med en sælgelig andelsbolig, som du ikke har råd til at bo i. Her skal du først og fremmest sikre dig, at andelsboligforeningen ikke er belastet af risikable lånetyper, som de stærkt udskældte SWAP lån, som kan være altødelæggende for økonomien i andelsboligforeninger. Undersøg derfor altid økonomien i potentielt attraktive andelsboligforeninger nøje, og allier dig gerne med en professionel aktør på markedet.

Vi tilbyder andels bolig lån og anden alternativ boligfinansiering

Hos Pantebrevslån arbejder vi hver eneste dag, på at gøre boligmarkedet mere overskueligt. Det kan være en kamp, at finde rundt i junglen af forskellige lånemuligheder, og denne proces vil vi gerne gøre nemmere. Vi er specialiseret i at hjælpe de danskere, som ikke passer ind i de konventionelle bankers ofte firkantede billede, med at gøre boligdrømmen til virkelighed ved hjælp af alternative finansieringsmuligheder, som pantebrevslån, andelsboliglån eller boliglån udenom banken. Læs mere om de mange muligheder for alternativ finansiering af bolig på vores hjemmeside, hvor du også kan påbegynde din ansøgning om lån. Vi sætter en ære i hurtig ekspeditionstid, og derfor kan du forvente svar på din ansøgning indenfor 1-2 hverdage. Skulle der være spørgsmål, hvor svaret ikke fremgår af vore hjemmeside, så står vores kompetente og hjælpsomme medarbejdere klar til at hjælpe dig, så du kan komme i gang med din låneansøgning. Det er ganske gratis at ansøge, og du forpligter dig naturligvis ikke til noget. Kontakt os derfor i dag, og lån penge til andelsbolig.

Drømme kan blive til virkelighed med andelsbolig lån

Selvom banken ikke ønsker at give lån, når man står med drømmeboligen ved hånden, så er der stadig muligheder. Og vi er specialiseret i disse muligheder. Vi har samlet et yders kompetent team, som har mange års erfaring indenfor forskellige finansielle felter. Vores hold af kompetente og hjælpsomme medarbejdere står klar til at guide dig igennem denne jungle, når du er på udgik efter alternative måder at gøre boligdrømmen til virkelighed. Her har vi samlet mange års erfaring indenfor alternative finansieringsformer, og vi kender til fordele og ulemper ved de forskellige muligheder.

Lån til andelsbolig hos os

Vi har gjort det nemt, at låne til en andelsbolig. Her får du kompetent rådgivning, som tager udgangspunkt i din situation. Vi undersøger økonomien i andelsboligforeningen, så du undgår ubehagelige overraskelser efter aftalen på andelsboliglån er underskrevet. Hos Pantebrevslån tilbyder vi to former for lån, nemlig boliglån og lån i friværdi. Kontakt os i dag, og bliv klogere på hvilken låneform, som er den rigtige for dig. Vores dygtige og hjælpsomme medarbejdere sidder klar ved telefonen, som er åben i hverdage mellem 09-17, og på vores hjemmeside kan du påbegynde din ansøgning.

Lån til dine boligdrømme

- også hvis banken siger nej!

Indhent lånetilbud