Andelsboliglån

Er du ny på boligmarkedet, og står du med drømmeboligen på hånden, kan det være fristende bare at slå til. Der er dog mange ting, du skal være opmærksom på, inden du endeligt beslutter dig for at få foden under eget bord. Et boligkøb er ikke nogen helt lille affære – faktisk er det meget vel en af de største beslutninger, du kan træffe i løbet af dit liv. I hvert fald hvis man ser det fra et økonomisk og finansielt synspunkt.

Læs også: Huslån – flere typer 

Andelsboligen – en billigere boligform

Selv om der er sket en voldsom stigning i priserne på andelsboliger gennem de seneste 10 – 15 år, findes der stadig andelsboliger, som er til at betale. Det, du først og fremmest bør kigge på, hvis du har en andelsbolig i sigte, er størrelsen på den månedlige andelsboligafgift. Denne ydelse skal du betragte som en form for husleje – den ser du aldrig igen. Derfor er det som regel mere fordelagtigt at købe en andelsbolig med en høj andelspris, men lav månedlig ydelse. Såfremt du betaler dine månedlige afdrag på det andelsboliglån, du optager, kan du betragte lånet i boligen som en form for opsparing, som kommer til udbetaling, når du sælger din andelsbolig.

Dernæst skal du være opmærksom på, om foreningens økonomi er sund og rask, og om ejendommen, foreningen eller lejligheden er belastet af lån af en risikabel type – for eksempel de udskældte SWAP lån. Du bør i reglen holde dig fra andelsforeninger, som ikke har en sund økonomi. Det kan nemlig få store konsekvenser for din økonomi, og i værste fald kan det ende med, at du bliver teknisk insolvent med en månedlig udgift på din bolig, som du er ude af stand til at betale.

Men hvis du er heldig at finde en andelsbolig i en forening, som har valgt ikke at følge vurderingen, kan du bo både billigt og godt, samtidig med at du sparer op.

Indhent gratis og uforpligtende lånetilbud

- og få svar inden for 24 timer

Indhent lånetilbud

Lån til andelsbolig – hvordan fungerer det?

Et andelsboliglån er en låntype, som opstod i kølvandet på prisstigningerne på andelsboliger. Et stort flertal af boligerne steg så meget i pris, så de færreste ville være i stand til at betale udbetalingen kontant, eller finansiere den via et banklån. Et andelsboliglån kan sammenlignes med det lån, man optager, hvis man køber en ejerbolig. Andelsboliglånet er typisk et banklån med en attraktiv, variable rente, som tilbydes til købere af andelsboliger. Låneudbyderen har pant i boligen, og der lægges fra begyndelsen en fast plan for afvikling af lånet med udgangspunkt i låntagers økonomi og budget. Ofte vil långiveren – som regel banken – lave en forhåndsundersøgelse på foreningen med det formål at vurdere, om økonomien er sund, og om du vil kunne klare de månedlige afdrag på dit andelsboliglån samtidig med at du betaler din boligafgift.

Mange låneudbydere tilbyder andelsboliglån, som kan løbe over op til tredive år – lige som lån til ejerboliger. Og du kan samtidig vælge at anvende et andelsboliglån til at belåne eventuel friværdi i din andelsbolig, hvis du for eksempel har brug for at lave forbedringer på din bolig.

Læs også: Fairkredits ultimative guide til andelsboliglån


Vores kunder elsker os

  • Google anmeldelser
  • Facebook anmeldelser
  • Lån til dine boligdrømme

    - også hvis banken siger nej!

    Indhent lånetilbud
    Cookie mærket