Fem overvejelser før du optager et huslån!

Det at låne penge er et ”tricky” område. Men et huslån er en nødvendig del af den almindelige danskers økonomi for at kunne købe et hus. Lånemarkedet har mange snævre vinkler, svære begreber og tekst med småt.

Hos Fairkredit vil vi gerne gøre det mere overskueligt og gennemsigtigt at låne penge til huskøb; Her får du fem gode råd til, hvad du skal overveje, når du skal købe drømmehuset!

Læs også: Huslån – Flere typer 

1. Penge er magt!

Der findes mange alternative måder at låne penge på, når et huskøb skal finansieres. Men selvom både gæld og lav indkomst ikke nødvendigvis sætter en stopper for at få lov til at få finansieret drømmehuset gennem et huslån, så er der stadig visse begrænsninger. Er du f.eks. registeret i RKI, er arbejdsløs eller mangler en procentdel til udbetalingen af huset, så må långivere og låneformidlere desværre afvise dig som låntager. Loven siger, at de 5% af huset værdi skal være tilstede i købers lommer, før du kan låne de resterende penge til finansiering af din boligdrøm.

Hos Fairkredit har vi ligeledes nogle retningslinjer, som f.eks. at der bør være mindst én lønmodtager i husstanden. Bor du alene eller er både dig og din partner arbejdsløse, så skulle du overveje at få et lønnet job, da indkomst og rådighedsbeløb er essentielle faktorer for, om du får et ja eller nej til at optage et huslån. Det skal dog understreges, at hos Fairkredit og eKredit vurderer vi vores kunder ud fra en helhedsvurdering modsat mange andre, som har langt mere stive krav og hvor penge især udgør en stor magt. Vores råd er; få styr på økonomien, så får DU magten over boligkøbet.

Læs også: Hvor meget kan jeg låne?

2. Beliggenhed, beliggenhed, beliggenhed…

I København, Århus og andre store danske byer er boligpriserne stigende og bankerne låner glædeligt penge ud til at finansiere dit nye hus eller lejlighed. I mindre byer og i det mere landlige Danmark er det, helt modsat storbyerne, svært at få lov til at låne penge til et huskøb trods at det er et boligmarked med ufattelig lave huspriser. Grunden til, at bankerne ikke har lyst til at finansiere et huskøb uden for byerne, er fordi at husenes værdi er for lav, hvilket medfører en risiko for, at huset ikke kan sælges igen. Mange huse i Danmarks yderkanter er også i ringe stand og trænger til en renovering.

Men hvis du drømmer om at bo i grønne omgivelser med massere rum og ro omkring dig? Eller har du skruet hænderne godt på og er vild med tanken om at skulle istandsætte din egen oase? Så betyder et nej fra banken ikke et nej til boliglån, der findes nemlig muligheder for huslån uden om banken!

Læs også: Boliglån uden om banken

3. Skal jeg gå “uden om”?

Der findes mange forskellige typer af lån. De tre mest almindelige er (1) realkreditlån, (2) banklån eller (3) ejendomskreditlån. Realkreditlånet og banklånet formidles gennem banken eller et realkreditinstitut. Disse lånetyper er de billigste lån på markedet, hvilket er grundet en lav rente. Billigt er godt, men hvis du har gæld, er selvstændig eller er med lav indkomst, så er det ikke sikkert, at du kan få lov at optage et sådant huslån. Den tredje nævnte lånetype, ejedomskreditlånet, er et lån uden realkreditinstitutter og banker. Du kan gennem en låneformidler blive godkendt som låntager af et ejendomskreditlån, også selvom du ikke passer ind i bankernes kassetænkning.

Hos Fairkredit tilbyder vi netop denne type huslån, og du kan kvit og frit beregne prisen på lånet via vores hjemmeside eller tage en snak over telefonen med vores hjælpsomme og professionelle konsulenter. Vi ser frem til at snakke med dig.

Læs også: Ejendomskreditlån

4. Begreb- og talhelvede.

Et bank- eller realkreditlån er, som du allerede ved, de billigste huslån på markedet. Realkreditlånet har en rente på -0,5% til 2,5% og du kan låne op til 80% af huset pris ved en helårsbolig. Realkreditlånet tages ofte i sammenhæng med banklånet, som har et renteniveau på 4% til 10%. En kombination af et realkredit- og banketlån er generelt opdelt 80% realkreditlån og 15% banklån, de sidste 5% er en krævet køberudbetaling, som du skal have til rådighed, før et huslån overhoved kan komme på tale. Hos Fairkredit har et ejendomskreditlån oftest en fast rente som ligger på 7,5% til 8%, og du kan låne op til 95% af husets værdi. Ønskes der en variable rente, hvilket er mere sjældent end tit, ligger renten på 6-7%. Et huslån omhandler ikke kun renter, belåningsgrader og udbetalingsbeløb, men vigtigt er det også at tage lånets løbetid i betragtning. Et låns løbetid er vigtigt, da det i sidste ende bestemmer, hvor meget du kommer til at betale i renter. Låner du et ejendomskreditlån hos Fairkredit, så er det mest almindelige en løbetid på 25år.

Det lyder måske en smule kompliceret. Men hos Fairkredit kan du få professionel vejledning, så du ikke farer vild i en jungle af økonomiske huslånsbegreber.

Læs også: Huskøb

Bo til leje eller eje?

Der er mange variabler, som er medbestemmende til hvorvidt du bør eje eller leje. Det afhænger blandt andet af lejeboligens husleje, lånetypen ved huskøb og hvor længe du ønsker at bo til leje eller eje. Drømmer du om at købe et hus og slå dig ned der resten af dine dage, så er et huskøb tit og ofte en rigtig god investering. Når man køber et hus, investerer man penge i ejendommen, og som huslånet tilbagebetales opnår man opsparing i huset. Husopsparingen kan, som hvilken som helst anden investering, stige og falde i værdi alt efter hvordan boligmarkedet ser ud samt afhængig af husets stand. Stiger priserne på boliger i området af din ejendom, ses ofte også en stigning i dit hus’ værdi og dermed en økonomisk stigning i din opsparing. Eje af hus kan på mange måde argumenteres som værende et positivt valg, men igen er det slet ikke så sort på hvidt.

Hos Fairkredit kan vores lånkonsultenter hjælpe dig med at vurdere, om din privatøkonomi egner sig til at huskøb. Giv os et kald, en e-mail eller beregn selv prisen på dit boliglån kvit og frit på www.fairkredit.dk.

Læs også: Fra lejer til boligejer 

Få daglige opdateringer om boliglån på Fairkredits Facebookside eller på Instagram

Eller læs mere om ejendomskreditlån her….

Lån til huskøb

Når du ønsker lån i forbindelse med køb af bolig er der nogle forberedelser du skal gøre dig inden optagelse af lån.

Først er det en god ide, at du selv har et overblik i forhold til din egen økonomi. Dernæst kan du inddrage din bankrådgiver så I sammen kan snakke om, hvilke lån der kan være attraktive.

Pantebrev er en måde, at etablere lån i dit hus.

Hus lån

Du tænker sikkert på hvad pantebreve egentlig er for en størrelse. Det er netop når låntager låner penge til bolig og giver långiver sikkerhed i din kommende bolig.

Dermed bliver ejendommen sat i pant.

Huslån

I forhold til pantebrevslån kan man lån til boligkøb eller låne i forhold til friværdi. Vi er specialiseret i at tilbyde lån uden om banken.

Det er sådan i dagens Danmark at det er blevet sværere at kunne låne penge i banken, da de efterhånden har en ret restriktiv udlånspolitik.

Derfor kan et pantebrevslån være yders attraktiv for de kommende husejere der ikke på normalt vis kan optage lån gennem banken.

Lån til hus

Vi er interesseret i, at der er et fleksibelt lånemarked, og kan således tilbyde forskellige løsninger, når det gælder boliglån.

Du kan også her læse mange nyttige artikler om alt der vedrører huslån, for det er altid en god ide at få læst op på økonomien.

Det er vigtigt at man som kommende husejer forstår de forskellige begreber som pantebrev, fastforrentet eller variabel rente.

Så er det nemmere at kunne føre en samtale derhjemme, og nå frem til en konstruktiv beslutning

Lån penge til hus

Hos os kan du nemt og hurtigt indhente lånetilbud.

Det er ligetil at udfylde, og du får svar indenfor 24 timer. Nemmere kan det ikke blive at optage et huslån.

Så start med at indhente lånetilbud i forbindelse med huskøb.

Hvis der mangler informationer i forbindelse med lån til huskøb tager vi kontakt til dig for en opfølgende samtale.

Det kan dermed være du skal indhente de manglende oplysninger til lån til huskøb, så vi nemmere kan udregne dit lånetilbud.

Vi ved det er udfordrende med lån til huskøb og huslån pris.

Derfor er vi her for at hjælpe med hus køb lån og de tekniske termer.

Vi leverer en hurtig svartid på lån hus og har gennemskuelige lånevilkår. Derudover har vi personlig rådgivning, for det er meget vigtigt at kunne forstå hinanden på en ordentlig måde, når der er tale om lån til bolig.

Som virksomhed hjælper vi både nuværende husejere og fremtidige boligkøbere med at få etableret et bolig lån.

Vi har al den nyttige viden du har brug for, så du kan både hente hjælp her på siden og ved samtale med en af vores kompetente medarbejdere.

Indhent et lånetilbud idag. Det er blot at klikke på Indhent lånetilbud og udfylde skemaet. Så vender vi hurtigst muligt tilbage med et svar på din låneansøgning.

Få adgang til din drømmebolig hurtigst muligt. Udsæt ikke den drøm. Lev i nuet og få det gjort. Vi ved drømmen om eget hus er en drøm for rigtig mange danskere.

Vi ved også, at husejere kan have et ønske om at flytte til et andet sted eller få et nyt hus.

Lad os sammen drømme stort, så vi sammen kan glæde os over at du kan finde et nyt hjem til dig selv eller din familie.

Det er muligt, du skal blot trykke på knappen og indhente tilbuddet.

Vi gør det nemmere at etablere lån, så du kan få det hus du længe har drømt om.

Hvor lang tid vil du vente? Hvor lang tid kan du vente?

 

Lån til dine boligdrømme

- også hvis banken siger nej!

Indhent lånetilbud