Boliglån uden om banken

Lån til boligkøb uden om banken.

Et boligkøb er en dyr fornøjelse, men en god investering både set fra et social- og finansøkonomisk perspektiv. At eje et hus eller lejlighed giver ro i privaten i form af en en sikker base, og modsat at bo til leje kan du spare penge op i egen bolig, fremfor at smide penge i lommerne på udlejer. Det er dog de færreste, som har mulighed for at købe et hus kontant. Et boliglån er derfor vejen frem mod at gøre boligdrømmen til virkelighed.

De mest almindelige lån til køb af bolig er realkreditlån og banklån, som optages henholdsvis gennem en bank eller et realkreditinstitut. Disse konventionelle og meget firkantede långivere begrænser desværre flere danskere i at opnå boligdrømmen. Et nej fra banken kan virke som en stopper for boligdrømmen, men træk lige vejret, for der er rent faktisk hjælp at hente andre steder.

Læs også: Ejendomskreditlån

Fairkredit – Lån uden om banken

Hos Fairkredit kigger vi på din økonomi med friske øjne. Vi ser på din sag ud fra en helhedsvurdering af din økonomiske situation. Rådighedsbeløb, gældfaktorer og boligens postnummer er dele af helhedsvurderingen, hvor en del kan tale de andre op, hvor banken modsat ikke ser på delene sammen. Fairkredit giver dig, gennem denne mere fleksible bedømmelse, mulighed for at finansiere dit boligkøb ud fra mindre stive retningslinjer, så du kan blive boligejer. Lånetypen kaldes et ejendomskreditlån og er et alternativ til de traditionelle låntyper. Ejendomskreditlånet er en god og sikker version af det gamle pantebrevslån, hvor der kan lånes til forskellige boligtyper eller til lån i friværdi.

Læs mere om hvilke boligtyper du kan låne til her…

Kan jeg optage et lån uden om banken?

Et lån, såsom et ejendomskreditlån, finansieres gennem private aktører uden om banken. Lånet er for dig, som ikke kan få lov at låne penge til at opfylde drømmen om et huskøb gennem en bank eller realkreditinstitut, og derfor er nødsaget til at søge andre veje. Der er mange grunde til, at banken vælger at afvise dig som låntager. De mest almindelige grunde er rådighedsbeløb, gæld og drømmehusets værdi eller beliggenhed. Du kan måske genkende én eller flere af årsagerne?

Læs også: Fem overvejelser før du optager et huslån

Boliglån som selvstændig erhvervsdrivende

En svingende indtægt (som f.eks. varierende lønudbetalinger) er en typisk grund til, at det kan være svært at blive godkendt til et boliglån. Den skiftende løn ses ofte hos selvstændige erhvervsdrivende, såsom f.eks. håndværkere, hvor man er sin egen arbejdsgiver og derfor selv er herre over at betale løn. Ligeledes, kan der som selvstændig være en vekslende arbejdsbelastning, hvorefter indtjeningen varierer. En selvstændig erhvervsdrivende har typisk en god sum penge til udbetaling af boligen, men en for ustabil månedlig økonomi til at blive husejer gennem et traditionelt boliglån. Et ejendomskreditlån kan være den ideelle løsningen på dette problem.

Gæld behøver ikke at sætte en stopper for boligdrømmen

For nogle mennesker kan privatøkonomi være en udfordring eller måske har personlige årsager medført et behov for et forbrugslån. Skylder man penge væk af den ene eller anden grund, er banker og realkreditinstitutter meget skeptiske overfor at finansiere endnu en gældspost. Hos Fairkredit vurderer vi låntager til et boliglån trods gæld. Hvorvidt gæld tilbagebetales, månedlige rådighedsbeløb samt andre privatøkonomiske aspekter er betydelig information for, om vi kan godkende til et ejendomskreditlån. Vigtig at bide mærke i er, at gæld ikke nødvendigvis diskvalificerer dig som låntager.

Drømmer du om at bo i de danske landdistrikter?

Mens storbyernes boligmarked går stærkt og boligernes værdi flyver til vejrs i rekordfart, så er Danmarks ellers smukke landdistrikter mindre populære. Der er mange gode grunde til at købe hus i såkaldt ”Udkantsdanmark” blandt andet grundet den lave kvadratmeterpris. Desværre, gør bankerne det ikke nemmere eller mere attraktivt at flytte ud af de større byer, da boliglån i landdistrikterne kan være en vanskelig eller helt umulige proces. Banker og realkreditinstitutter afviser lån til hus i yderområderne typisk grundet, at boligen kan være svær at sælge igen, samt fordi at huset værdi er for lav. Fairkredit finansierer boliglån i hele Danmark, og især hvis du ønsker et boligkøb med en kontantpris på under 1,2 millioner kr. er Fairkredits lånetype relevant. Et lån uden om banken er derfor også i dette tilfælde en mulighed for at opnå et huskøb, som viger fra bankernes kassetænkning.

Koster et boliglån uden om banken mere?

Et ejendomskreditlån har i forhold til realkredit- og banklånet en højere rente. Renten på et lån uden om banken er som oftest fast og ligger på 7,5% til 8,5%. Hos Fairkredit tilbyder vi huslån med en belåningsgrad på 0-95% af ejendommens pris, men kræver også, at du som kunde har minimum 5% i udbetaling til boligkøbet. De fulde omkostninger ved at optage et ejendomskreditlån afhænger derfor af flere variabler, som blandt andet også inkluderer lånets løbetid, størrelse samt din indkomst og gæld. Fairkredit fungerer som lånekonsulent.

Indhent gratis og uforpligtende lånetilbud

- og få svar inden for 24 timer

Indhent lånetilbud

Fairkredit – din lånekonsulent

Vi vejleder dig til det rette lån og formidler de tekniske detaljer mellem dig og en investor. Fairkredits investorer er eksterne professionelle panteprevsinvestorer eller privatpersoner, som gennem et pantebrev minimerer sin risiko ved at tage pant i din ejendom. Vigtigt at forstå er, at en investor ikke kan afbryde låneaftalen før tid, kun i enkle tilfælde, som hvis f.eks. låntager ikke afbetaler sin gæld i forhold til lånekontrakten. En præcis beregning af hvad et boliglån hos Fairkredit koster, kan bedst muligt beregnes ved hjælp af Fairkredits låneberegner eller ved at kontakte en af vores lånekonsulenter. Henvendelsen er helt gratis og uforpligtende, samt lover vi at komme med markedets billigste tilbud på et ejendomskreditlån.

Læs mere om ejendomskreditlån her… 


Vores kunder elsker os

  • Google anmeldelser
  • Facebook anmeldelser
  • Lån til dine boligdrømme

    - også hvis banken siger nej!

    Indhent lånetilbud
    Cookie mærket