Pantebrev

Har du huskøb til at stå på din ønskeliste, men synes finansieringen er en kompliceret sag? De fleste boligkøbere er afhængige af at kunne optage lån for at gøre køb på deres drømmebolig.

Måske har du endnu ikke skabt overblik over dine muligheder. Det kan være, at du går og overvejer, hvad den bedste løsning er i forhold til finansiering. Eller måske har du fået et nej fra din bank til et lån på din bolig. Her kan pantebrevslån være en nyttig løsning. Din grund til at optage lån behøver ikke kun at bero på boligkøb, men kan også være for at indfri andre ønsker såsom omlægning af gæld. Vi tager udgangspunkt i dine ønsker, og vejleder ud fra det.

Hos Pantebrevslån.dk tilbyder vi personlig rådgivning og guider dig sikkert gennem et pantebrevslån. Når du indhenter et lånetilbud hos os, sikrer vi altid, at der fremgår gennemskuelige lånevilkår, så du kan føle dig tryg og sikker, før du foretager et lån. Er du næsten klar til at gå ombord i denne form for lån, kan du indhente et gratis og uforpligtende lånetilbud på vores hjemmeside. Her vil du blive guidet igennem en række spørgsmål, der hjælper dig med at zoome ind på detaljerne vedrørende dit lån. Vi behandler din låneansøgning ud fra de oplysninger, du har angivet, og du vil få svar i løbet af et par dage. Har du spørgsmål eller ønsker du at tage kontakt, er du velkommen til at ringe på 70 27 27 26. Vi tilbyder kompetent vejledning og garanterer hurtig svartid på din henvendelse. Vi vil meget gerne hjælpe med at realisere din boligdrøm.

Hvad er et pantebrev?

Et pantebrev er et juridisk dokument, som bruges i forbindelse med at en långiver tager sikkerhed i noget fast ejendom. I praksis sker dette oftest når du som låntager låner penge til boligkøb (ellers låner op i din friværdi) og du i den forbindelse giver långiver sikkerhed i din kommende bolig. Du sætter således din ejendom i ”pant” hos långiver. På denne måde sikre långiver sig, at få sine penge igen, hvis du mod al forventning ikke skulle betale dit lån tilbage, da misligholdelse på lånet giver långiver retten til at sælge boligen på tvangsauktion.

I pantebrevet er beskrevet, hvilket beløb der er pantsat, dette svarer til de penge du har lånt. Derudover står der, hvilke betingelser der er for dine afdrag samt hvor lang løbetid der er på lånet. Der kan godt være flere som har pant i din bolig, i så fald vil der stå, hvordan disse er prioriteret. Hos långiveren gælder det derfor om at være så højt prioriteret som muligt, da dette giver den største pantesikkerhed i forbindelse med evt. tvangsauktion.

Når du låner penge ved hjælp af pantebreve, stiller du din bolig som pant for långiveren. Det vil sige, at du stiller en del af din bolig (fast ejendom) som sikkerhed for dit lån. Det er långivers sikkerhed for at få sine penge tilbage, hvis du på et tidspunkt ikke kan overholde dine forpligtelser i forbindelse med lånet. Det giver i yderste konsekvens långiver mulighed for at begære huset på tvangsauktion, hvis ikke aftalerne overholdes.

I brevet er det formuleret, hvordan panteretten er, og giver dig indblik i vilkår, afdrag og løbetid for lånet.

Knyttet til lånet vil der være en fast eller variabel rente, hvilket du skal tage stilling til, når du skal have lånet. Som låner er det vigtigt at du overvejer, hvilke type rente, der passer bedst til din økonomiske situation. En fast rente vil typisk ligge lidt højere end udgangspunktet for en varibel rente, men vil til gengæld være forudsigelig. Med en fast rente kan du betale den samme ydelse hver måned. En variabel rente vil være til gavn for dig, hvis du tror renten kommer til at falde eller blot forløber stabilt. Men der vil være en risiko for, at renten kan stige, som du skal kunne have råd til at betale ud.

Pantebrev til huskøb

Et lån med sikkerhed gennem et pantebrev kaldes for et pantebrevslån. Et pantebrevslån er altså et godt alternativ til et lån gennem banken. Gennem de seneste år har bankerne skærpet deres krav til låntagere, hvorfor mange ikke kan få lov at låne penge, til at udleve deres boligdrømme. Af denne grund vælger mange at finde et alternativ, nemlig et pantebrevslån! Her kan man låne op til 95% af købssummen, hvorfor du selv kan nøjes med at lægge de resterende 5% i udbetaling.

Et pantebrevslån har dermed ikke de helt samme skrappe krav, som et lån i realkreditinstituttet har, hvorfor det har mange fordele. Men med de fordele kommer der også en lidt højere pris, i form af en højere rente.

  • Fast rente fra 7,5%
  • Variabel rente fra 6%
  • Belåning op til 95% af købesummen
  • Uopsigeligt fra kreditors side så længe man betaler rettidigt

Prøv vores låneberegner: Beregn lån til køb af bolig

Indhent gratis og uforpligtende lånetilbud

- og få svar inden for 24 timer

Indhent lånetilbud

Pantebrev i friværdi

Friværdi i din ejendom opstår, når værdien af ens ejendom overstiger gælden i ejendommen. Hvis du fx har en bolig med en værdi på 1.000.000 kr. og du skylder 600.000 kr. i boligen, har du en friværdi på 400.000 kr. og denne friværdi er det muligt at belåne.

Hvis du ejer en ejendom med friværdi og ønsker at belåne denne, er dette ligeledes muligt med et pantebrev. Her bliver der igen tinglyst pant i din ejendom som sikkerhed for lånet, her står realkreditinstituttet typisk som 1. prioritet, hvor pantebrevet bliver prioriteret efter de andre lån som måtte være tinglyst i ejendommen.

Det er med et pantebrev muligt at gøre brug af din friværdi, hvis du fx går med nogle drømme om at istandsætte, renovere eller ombygge din eksisterende bolig, og ikke har nok penge til dette, kan disse som sagt lånes gennem et pantebrevslån.

  • Fast rente fra 7,75%
  • Variabel rente fra 6%
  • Lånestørrelse fra 50.000 kr. og op
  • Uopsigeligt fra kreditors side så længe man betaler rettidigt

Prøv vores låneberegner: Beregn lån i friværdi

Klik på ”Indhent lånetilbud” hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne for at få et pantebrevslån.

Hvad er pantebrev – hvordan kvalificerer jeg mig til denne type lån?

Der er ganske få betingelser, du skal opfylde for at få lov til at optage lån gennem pantebreve. Fordelen er her, at du handler med private aktører, og derfor ikke behøver passe ind i de rammer, der er sat ved bankernes lånevilkår. For at anmode om et lån ved os, kan du indhente et gratis lånetilbud. Du vil blive ledt over til Fairkredits lånebregner, der tager dig gennem fire steps, hvor du udfylder dine oplysninger. Herefter vil der blive foretaget en vurdering – og du vil snart vide, hvordan en løsning kan se ud for dig. Når du modtager et svar og får tilbud om lån, skal du beslutte, om lånet er det rette for dig. Der er 14 dages fortrydelsesret efter du har accepteret lånet. Vælger du at acceptere lånet kan du nu se frem mod at få fingrene i din nye bolig. Vi er her stadig som rådgivere. og hjælper dig med at tage hånd om fremtiden, planlægge og lægge et budget. Vi vil gerne sørge for, at du kommer godt videre med dit lån, og vil derfor også kigge på, hvad det bedste er for din økonomi, og om det er muligt at omlægge dit lån til et realkreditlån.

Det er desværre ikke alle, vi kan tilbyde et lån, men vi vil gøre vores bedste for at hjælpe. Lad os sammen se på mulighederne.

Tinglysning ved almindeligt pantebrev og privat pantebrev

Et lån med pantebreve stiller pant i din bolig. I forbindelse med dette skal der ske en tingslysning. Det betyder, at der sker en offentlig registrering af rettighederne på din ejendom. Tingslysningen er nødvendig for at klarlægge rettigheder og ejendomsret. Dette klarlægger rettigheder over ejendommen og sikrer, at det ikke strider mod den ret, man har som ejer. Der opkræves et gebyr i forbindelsen med tingslysningen, som er bestemt ud fra det, der skal tingslyses.

Du er velkommen til at ringe til os på tlf. 70272726 i alle hverdage 9.00-17.00, og få en uforpligtende snak om dine muligheder for at låne.

Læs også: Hvad er et pantebrevslån?

Lån til dine boligdrømme

- også hvis banken siger nej!

Indhent lånetilbud
Cookie mærket