Pantebrev

Hvad er et pantebrev?

Et pantebrev er et juridisk dokument, som bruges i forbindelse med at en långiver tager sikkerhed i noget fast ejendom. I praksis sker dette oftest når du som låntager låner penge til boligkøb (ellers låner op i din friværdi) og du i den forbindelse giver långiver sikkerhed i din kommende bolig. Du sætter således din ejendom i ”pant” hos långiver. På denne måde sikre långiver sig, at få sine penge igen, hvis du mod al forventning ikke skulle betale dit lån tilbage, da misligholdelse på lånet giver långiver retten til at sælge boligen på tvangsauktion.

I pantebrevet er beskrevet, hvilket beløb der er pantsat, dette svarer til de penge du har lånt. Derudover står der, hvilke betingelser der er for dine afdrag samt hvor lang løbetid der er på lånet. Der kan godt være flere som har pant i din bolig, i så fald vil der stå, hvordan disse er prioriteret. Hos långiveren gælder det derfor om at være så højt prioriteret som muligt, da dette giver den største pantesikkerhed i forbindelse med evt. tvangsauktion.

Pantebrev til huskøb

Et lån med sikkerhed gennem et pantebrev kaldes for et pantebrevslån. Et pantebrevslån er altså et godt alternativ til et lån gennem banken. Gennem de seneste år har bankerne skærpet deres krav til låntagere, hvorfor mange ikke kan få lov at låne penge, til at udleve deres boligdrømme. Af denne grund vælger mange at finde et alternativ, nemlig et pantebrevslån! Her kan man låne op til 95% af købssummen, hvorfor du selv kan nøjes med at lægge de resterende 5% i udbetaling.

Et pantebrevslån har dermed ikke de helt samme skrappe krav, som et lån i realkreditinstituttet har, hvorfor det har mange fordele. Men med de fordele kommer der også en lidt højere pris, i form af en højere rente.

 • Fast rente fra 7,5%
 • Variabel rente fra 6%
 • Belåning op til 95% af købesummen
 • Uopsigeligt fra kreditors side så længe man betaler rettidigt

Prøv vores låneberegner: Beregn lån til køb af bolig

Indhent gratis og uforpligtende lånetilbud

- og få svar inden for 24 timer

Indhent lånetilbud

Pantebrev i friværdi

Friværdi i din ejendom opstår, når værdien af ens ejendom overstiger gælden i ejendommen. Hvis du fx har en bolig med en værdi på 1.000.000 kr. og du skylder 600.000 kr. i boligen, har du en friværdi på 400.000 kr. og denne friværdi er det muligt at belåne.

Hvis du ejer en ejendom med friværdi og ønsker at belåne denne, er dette ligeledes muligt med et pantebrev. Her bliver der igen tinglyst pant i din ejendom som sikkerhed for lånet, her står realkreditinstituttet typisk som 1. prioritet, hvor pantebrevet bliver prioriteret efter de andre lån som måtte være tinglyst i ejendommen.

Det er med et pantebrev muligt at gøre brug af din friværdi, hvis du fx går med nogle drømme om at istandsætte, renovere eller ombygge din eksisterende bolig, og ikke har nok penge til dette, kan disse som sagt lånes gennem et pantebrevslån.

 • Fast rente fra 7,75%
 • Variabel rente fra 6%
 • Lånestørrelse fra 50.000 kr. og op
 • Uopsigeligt fra kreditors side så længe man betaler rettidigt

Prøv vores låneberegner: Beregn lån i friværdi

Klik på ”Indhent lånetilbud” hvis du er interesseret i at høre mere om mulighederne for at få et pantebrevslån.

Du er også velkommen til at ringe til os på tlf. 70272726 i alle hverdage 9.00-17.00, og få en uforpligtende snak om dine muligheder for at låne.

Læs også: Hvad er et pantebrevslån?


Vores kunder elsker os

 • Google anmeldelser
 • Facebook anmeldelser
 • Lån til dine boligdrømme

  - også hvis banken siger nej!

  Indhent lånetilbud
  Cookie mærket