Lån til huskøb

Står du overfor et huskøb, så kan et pantebrevslån meget vel være det rigtige boliglån for dig. Pantebrevslån er det bedste alternativ, hvis du ikke kan få et realkreditlån. Bankernes restriktive udlånspolitik har resulteret i at markedet for pantebrevslån i dag er i kraftigt vækst, da pantebrevsmarkedet kan tilbyde lån til huskøb i mange tilfælde hvis de traditionelle långivere siger nej. Nogle af de væsentligste fordele ved at vælge pantebrevslån som finansieringsform ved huskøb er, at du kan låne til en fast rente og at de lån er uopsigeligt fra kreditors side, så længe du ellers betaler terminerne til tiden.

Fordelen ved den faste rente er, at din privatøkonomi bliver uafhængig af tilstanden i de globale kapitalmarkeder, hvor udbud og efterspørgsel fastsætter markedsrenterne løbende. Det kan blive en rigtig stor fordel, hvis verdensøkonomien overopheder og markedsrenterne stiger for at begrænse aktiviteten. Omvendt kan det også være en ulempe at vælge et fastforrentet pantebrevslån, hvis markedsrenterne falder efter optagelsen af dit lån, da det vil betyde at du går glip af en rentebesparelse.

Hos Fairkredit anbefaler vi, at man bruger sin egen mavefornemmelse til at bestemme om man ønsker at pantebrevfinansieret huslån med fast eller variabel rente. Er du f.eks. typen der får søvnbesvær over frygten for en højere ydelse på dit boliglån, bør du nok vælge et fastforrentet lån.

Læs også: Ejendomskreditlån

Pantebrevslån i fast ejendom

Pantebrevslån i fast ejendom kan være relevant for alle som ønsker at billigt lån ved at stille sikkerhed (pant) i sin ejendom. Lånetyper at særligt anvendelig for dig som er blevet afvist i banken eller realkreditinstitutter pga. at drømmeboligen geografisk ligger i det ”forkerte” postnummer, eller fordi at du er selvstændig erhvervsdrivende og har en økonomi som banken ikke kan gennemskue. I dette tilfælde kan man få et pantebrevslån. Pantebrevslån som lånetyper minder meget om et realkreditlån, men adskiller sig typisk ved at renten er lidt højere og løbetiden typisk lidt kortere.

Indhent gratis og uforpligtende lånetilbud

- og få svar inden for 24 timer

Indhent lånetilbud

Pantebrevslån som alternativ til boliglån i banken

I danske banker er det nærmest umuligt at få et banklån med fast rente, hvis ikke du kan blive godkendt til et realkreditlån. Vælger du at finansiere dit huskøb med et pantebrevslån vil du altid blive tilbudt en fast rente uden variable bidragssatser og rentetillæg.

Har du mindre end 20% i udbetaling, giver låntypen pantebrevslån dig muligheden for at spare banklånet væk. Dette skyldes, at du kan lån optil 95% af boligens værdi på en pantebrevslån, hvorimod du kun kan låne 80% i realkreditinstituttet, og derfor må optage et banklån fra 80-95%. Du vil altså som boligkøber kunne nøjes med at optage et samlet lån, fremfor både realkredit- og banklån.

Læs også: Pantebrev

Pantebrevslån til erhverv

Fairkredit tilbyder også attraktiv pantebrevsfinansiering til erhverv. Du kan både låne til erhvervsejendomme eller hvis du selv er erhvervsdrivende. Ønsker du som erhvervsdrivende at låne til ejendomskøb, vil det typisk være nødvendigt med en personlige kaution, da dette vil være en krav fra de fleste investorer.

Lån i erhvervsejendommen tilbydes enten som tillægslån (lån i friværdi) eller lån til ejendomskøb. Renten på lån uden om banken til erhverv varierer mellem 5 og 10%, afhængig af låntagers økonomi, ejendommens kvalitet og beliggenhed samt pantets placering i prioritetsrækken.

Læs også: Boliglån uden om banken

Privat pantebrevslån

Pantebrevslån omtales undertiden også som privat pantebrev, men i praksis er der ingen forskel på et ”privat pantebrevslån” og pantebrevslån. Grunden til at låntypen også kaldes privat pantebrev, skyldes at lånet typisk sker mellem to private aktører, heraf en privatperson som låntager og privat långiver. De private långivere inden for alternativ boligfinansiering består typisk af investeringsselskaber med fokus på pantebrevsinvesteringer, forsikrings- og pensionskasser samt privatpersoner med stor formue.

Læs også: Lån i friværdi

Pantebrev huskøb

Drømmer du om at købe et hus eller en anden bolig? Har banken sagt nej? Så kan vi hjælpe dig!

Et pantebrevslån er et lån uden om banker og realkreditinstitutter. Det kan enten bruges til pantebrev huskøb eller et lån i din eksisterende friværdi. Forudsætningen for at tage et pantebrevslån er, at du stiller sikkerhed for lånet i den bolig, du finansierer med lånet. Et pantebrev er med andre ord et gældsbrev, hvor du stiller din bolig som sikkerhed for lånet. På grund af pantmuligheden kan pantebrevslån være en af de billigste låntyper på markedet.

Friværdi er den del af værdien af din bolig, som du ikke har gæld i. Når du køber en bolig med et boliglån, skal du betale dette af. I takt med at du nedbringer lånet og gælden, stiger din friværdi. Friværdi er således den sum du vil få i hånden, hvis du vælger at sælge din bolig i dag.

Det er altid billigere at gå til banker og realkreditinstitutter, hvis man vil have et boliglån. Men banker og realinstitutter har en række restriktioner, der bl.a. går ud på at vurdere resten af boligmarkedets udvikling, samt om de kan få deres penge igen ved salg, hvis du nu ikke skulle kunne betale dit lån. Derfor re pantebrev huskøb ofte den bedste mulighed, hvis man får et nej af banken.

Det gør vi ikke. Vi vurderer kun din økonomi og din historik og tilbyder dig et lån ud fra det. Desuden taler vi gerne med dig om dine ønsker og rådgiver dig gerne frem til den bedste løsning for dig. Det er gratis at ansøge om lån hos os og du forpligter dig ikke til at vælge et lån.

Pantebrev hus

Det er kun muligt at optage pantebrev huskøb hos private aktører, som er et ejendomskreditselskab, der er godkendt af Finanstilsynet. Pantebrevslån kan ikke tages gennem banker eller realkreditinstitutter. Der skelnes mellem to pantebrevsformer; lån til boligkøb og lån til friværdi.

Hvis du vil låne til boligkøb, kan du ved pantebrev huskøb typisk få finansieret op til 95% af boligens værdi, mod normalt 80% i realkreditinstitutter. Typisk henvender dette lån sig til folk, der vil købe en bolig til max. 1,5 mio. kr. Prøv vores låneberegner og se, hvilke tilbud vi kan give dig.

Fordelene ved et pantebrev huskøb er:

  • At de er uopsigelige fra långivers side, modsat banklån
  • At det er den eneste låntype, hvor man kan få 100% fast rente uden variable tillæg
  • At pantebrevslån altid har en fast indfrielseskurs, uafhængigt af markedet

Långiver kan kun begære din ejendom på tvangsauktion, såfremt du ikke overholder betalingsforpligtelsen.

Der findes forskellige typer pantebrev huskøb:

  • realkreditpantebrev: Dette bruges af realkreditinstitutter. Der udstedes et gældsbrev, hvor køber både sætter pant i sin ejendom og erkender at skylde penge til realkreditinstituttet
  • sælgerpantebrev: Køber erkender at skylde penge til sælger i stedet for at betale hele beløbet. Køber betaler sælger i rater
  • ejerpantebrev: Laves af ejeren af en bolig til sig selv men kan overdrages til andre. Ejer får ofte dette lavet for at stille sikkerhed for et lån hos et pengeinstitut.

Når man opretter et pantebrev, skal det tinglyses for at være juridisk gyldigt. Det gøres på tinglysningsrettens hjemmeside og det koster tinglysningsafgift, som er et fast beløb på 1730 kr. + 1,45% af lånebeløbet. Det er derfor ikke smart at have flere pantebreve.

Hvis du ønsker en personlig snak med os, sidder vi klar til at hjælpe dig alle hverdage fra 9-17.00 på tlf. 7027 2726. Det er gratis og uforpligtende.

Pantebrevslån til huskøb

Typisk vil et pantebrev huskøb indeholde:

  • vilkårene for forrentning
  • afdrag
  • løbetid

Disse vil være individuelle og handle om netop dit lån; det er derfor vigtigt, at du har styr på dem og ved, at du vil kunne indfri dem, hvis du kommer til at stå med flere penge i hånden en dag. Ydermere kan du kigge på ÅOP (Årlige Omkostninger i Procent) for at sammenligne med andre lån. ÅOP stiger, hvis lånets løbetid falder og omvendt. De lån, du vil blive tilbudt gennem os, har typisk den længste løbetid, långiver kan tilbyde. Den kan du så forkorte, hvis du ønsker det. Kortere løbetid vil ofte få långiver til at tilbyde en lavere rente, fordi risikoen for tab for långiver bliver mindre.

Om du ønsker fast eller variabel rente, skal du også tage stilling til. Fast rente skal du vælge, hvis du tror, at renten vil stige eller du bare gerne vil betale det samme hver måned. Det er det sikreste og det, de fleste vælger. Variabel rente skal du vælge, hvis du tror at renten vil falde eller blive, hvor den er nu.

Du kan også vælge at tegne et pantebrevslån med afdragsfrihed i en periode. Det kan være en god idé, hvis du har et dyrere lån, du gerne vil have betalt ud først.

Hvis du vil købe en bolig eller har friværdi, du vil tage et lån i, er det smarteste at kontakte et realkreditinstitut, da det er den billigste lånemulighed. De har dog en del restriktioner ved udlån og det er her, pantebrevslån.dk kommer ind i billedet. Du indhenter lånetilbud her på vores hjemmeside, vi vurderer din specifikke situation, du modtager lånetilbud, snakker med din rådgiver og underskriver lånetilbuddet. Vi svarer dig altid hurtigt og giver dig gennemskuelige lånevilkår. Her på hjemmesiden går vi grundigt igennem alle former for emner og spørgsmål, du måtte have, men har du flere, så skriv endelig på info@fairkredit.dk eller ring på 7027 2726.

Lån til dine boligdrømme

- også hvis banken siger nej!

Indhent lånetilbud