Ejendomskreditlån

Ny lånetype giver nye muligheder

Ejendomskreditlån er en ny betegnelse for det, der tidligere gik under navnet pantebrevslån. Lånetypen er et godt alternativ til traditionel boligfinansiering, da den giver en ekstra chance på boligkøbere som ikke passer ind i bankerne kassetænkning. Lånetypen henvender sig udelukkende til boligfinansiering med andre ord lån til boligkøb og lån i friværdi. Et ejendomskreditlån kan anvendes, både når der foretages huskøb, og når der skal frigives midler til renovering eller indfrielse af dyr gæld.

En af de væsentligste fordele ved lånetypen er, at långiver ikke kan opsige ejendomskreditlånet, så længe låntager overholder aftalen og afdrager regelmæssigt på lånet. Omvendt stiller låntager sikkerhed over for banken med den bolig, vedkommende finansierer ejendomskreditlånet med. Pantebrevet giver således også långiver en vis form for sikkerhed, såfremt låntageren ikke overholder sine betalingsforpligtelser. I yderste konsekvens kan boligen blive sat på tvangsauktion, så gælden kan blive helt eller delvist indfriet. Det er med andre ord en andel af boligens værdi, låntager stiller som sikkerhed for lånet over for långiver.

Læs også: Boliglån uden om banken

 

Et alternativ til bolig- og realkreditlån

Ejendomskreditlånet giver altså sikkerhed til begge parter, og lånet er gældende på de tinglyste vilkår, så længe ydelserne betales til tiden. Ligeledes aftales betingelser for eventuelt at indfri eller opsige lånet før tid ved underskrivelse.

Ejendomskreditlånet er det oplagte alternativ, hvis banken har sagt nej til, at du kan få et lån hos dem. De klassiske bank- og realkreditlån er ikke altid lige nemme at få igennem, og der kan være omstændigheder, som gør, at banken ikke er interesseret i at låne dig penge. I så fald er ejendomskreditlånet en ekstra mulighed for at låne penge til huskøbet eller til at foretage lån i det hus, du allerede ejer.

 

Indhent gratis og uforpligtende lånetilbud

- og få svar inden for 24 timer

Indhent lånetilbud

 

Pantebrevet er essentielt for ejendomskreditlånet

Ejendomskreditlånet dækker over en lånetype, hvor låntager kort fortalt giver pant i den ejendom, vedkommende ejer eller er på vej til at købe. Den sikkerhed låntager stiller långiver med pantebrevet, er forudsætningen for de vilkår, der opnås i ejendomskreditlånet. Pantebrevet er dermed långivers garanti har for at få sine penge igen. I realiteten betyder det, at långiver har førsteret til boligen, hvis låneaftalen ikke overholdes.

Pantebrevet er et tinglyst dokument, hvoraf alle vilkår om ydelser, løbetid og opsigelse fremgår.

Når pantebrevet er tinglyst, har alle adgang til at se det på www.tinglysning.dk, hvoraf det så vil fremgå, at en del af ejendommen er pantsat til gældsforpligtelse.

 

Ejendomskreditlån med fast eller variabel rente?

Langt de fleste ejendomskreditlån er med fast rente. Dog skal man huske at tjekke, om renten ligger fast i hele løbetiden eller kun i en kortere årrække. Et ejendomskreditlån skal indfries senest i forbindelse med salget af ejendommen.

Et ejendomskreditlån har typisk lav rente og lang løbetid, og lånet er naturligvis tilpasset låntagers økonomi på det tidspunkt, aftalen underskrives. Lån med fast rente har den klare fordel, at det giver overskuelighed til låntagers økonomi, og tilbagebetalingen indeholder på den måde ingen overraskelser.

Det er også muligt at få et ejendomskreditlån med variabel rente, hvis låntager eller -giver ønsker dette. Men man bør overveje meget nøje, om ens økonomi vil kunne tåle en pludselig stigning i låneydelsen.

Læs også: Fra lejer til boligejer 


Vores kunder elsker os

  • Google anmeldelser
  • Facebook anmeldelser
  • Lån til dine boligdrømme

    - også hvis banken siger nej!

    Indhent lånetilbud
    Cookie mærket