Investering i pantebreve

Investering i ejendomskreditlån er et meget attraktivt alternativ til ejendoms- og aktieinvesteringer. Investeringsformen er en mulighed for at opnå et højt stabilt afkast, samtidig med at der er lav risiko pga. pantsikkerheden i fast ejendom. Ydermere, er investering i pantebreve en god mulighed, hvis du ønsker at reducere din samlede korrelation med aktiemarkedet, da værdiudviklingen på pantebreve sjældent følger aktiemarkedet. Dette gør ejendomskreditlån til et attraktivt alternativ til både aktier, obligationer og traditionel ejendomsinvestering.

 

Hvad er et ejendomskreditlån?

Et ejendomskreditlån er et boliglån med pant i fast ejendom som sikkerhed for lånet. Ejendomskreditlån er blevet en yderst populær låneform de senere år, grundet øget restriktioner hos banker og realkreditinstitutter. Derfor har man mulighed for at investere sine penge i ejendomskreditlån, som giver en høj rente samt stor sikkerhed særligt i sager med 1. prioritet.  Et ejendomskreditlån er en ny betegnelse for det gamle pantebrevslån.

Kort om investering i ejendomskreditlån:

 • 7-9% i rente
 • Lav risiko pga. pantsikkerhed
 • Løbetid: 5-25 år

 

Læs mere om ejendomskreditlån her…

 

Ejendomskredit over obligationer

Investeringer i obligationer giver i dag en lav til stort set ingen afkast, så hvorfor bruge tid og penge på noget, som ikke flytter sig i den rigtige retning? Problemet med et stillestående afkast på obligationer skyldes den faldende rente, som ellers normalt er en god ting. En rente på nul eller minus er begge valg, som ikke vil føre til noget positivt, hvis du er langsigtet investor. Mange tænker i aktier, som alternativ. Men risikoen ved aktieinvestering kan for nogle fremstå ikke særlig attraktiv. Et andet alternativ, som vil øge din formue, fremfor at den står stille, er en satsning i pantebreve også kaldet ejendomskredit.

Pantebrevs- eller ejendomskreditmarkedet er i vækst. Flere og flere boligejere kan ikke få lov at låne i banken, pga. deres meget restriktive udlånspolitik, hvilket gør at boligkøbere søger mod alternative finansieringsformer, såsom ejendomskreditlån. Lånemarkedets få udbydere på ejendomskreditlån har travlt og markedet vokser. Som investor er risikoen ved investering i ejendomskredit (også omtalt som pantebrevslån) lav pga. pantsikkerhed i en given bolig og personlig hæftelse fra låntager. Så kom i gang og få en bid af kagen.

 

Hvordan investerer man i ejendomskreditlån?

Ejendomskredit- eller pantebrevsinvestering minder i bund og grund om obligationer. Begge typer investeringer har afkast løbende samt en kursgevinst ude i fremtiden. Forskellen ligger i, at pantebreve er mindre likvide end obligationer. Derudover, er risikoen ved pantebrevsinvestering også ofte en smule højere, da lånetypen henvender sig til folk, som af den ene eller anden grund er blevet afvist af banken. Den øgede risiko er ikke spild, da afkastet stort set altid er højere end ved obligationer, hvorfor det risikojusterede afkast typisk vil være væsentlig højere end de fleste obligationsinvesteringer.

 

Læs mere om pantebreve her…

 

Hvordan ser en typisk sag ud?

Før en låntager kan optage et ejendomskreditlån, vil han/hun blive kreditgodkendt hos Fairkredit. De forskellige årsager og omstændigheder som har medført, at de er blevet afvist i banken, som f.eks. fordi de har valgt at bosætte sig i ”Udkantsdanmark”, vil i kreditgodkendelsen blive kigget nærmere på.

Den mest almindelige type kunde til et ejendomskreditlån er udover at blive afvist af banken, en person med lav-mellem indtægter, samt ønsker at købe et ”billigt” hus.

De typiske ejendomme, som der lånes til, er parcelhuse i mindre provinsbyer i hele landet, som handles til mellem 600.000 og 1.000.000. Disse boliger finansieres typisk med en samlet belåning på 95% af købesummen, da Finanstilsynet stiller krav om at køber selv kommer med en udbetaling på min. 5% af købesummen.

 

Inden du investerer

Når du investerer i ejendomskredit eller pantebreve, er det vigtigt er få spredning på din investering, ved at investere i mindst 10 pantebreve i forskellige ejendomme, for at reducere din eksponering overfor enkelte debitorer. For at kunne investere i minimum 10 pantebreve, vil det typisk kræve en minimumsinvestering 4-6 mio. kr. Alternativt kan du købe dig ind i en eksisterende pantebrevspulje som typisk har et minimumsindskud på blot kr. 750.000, hvilket altså gør at du kan få en stor spredning på begrænset investering. Uanset om du ønsker at investere direkte og opbygge en privat pantebrevsportefølje, eller om du køber dig ind i en pulje, kan du typisk forvente et langsigtet gennemsnitligt afkast på 6-7% årligt.

Kunne tænke dig at høre mere om mulighederne for investering af pantebrevs- og ejendomskreditlån, hører vi gerne fra dig.

 

Kontakt Fairkredit

Vil du vide mere, så er vi klar på en snak. Kontakt venligst Paw Becker fra Fairkredit på tlf. 40405672 eller mail pb@fairkredit.dk

Besøg Fairkredits hjemmeside her…


Vores kunder elsker os

 • Google anmeldelser
 • Facebook anmeldelser
 • Lån til dine boligdrømme

  - også hvis banken siger nej!

  Indhent lånetilbud
  Cookie mærket